Teknologi

Hydrogenstasjoner

Hynion har med seg erfaring og kompetanse fra mer enn femten års utvikling og drift av hydrogenstasjoner. Denne vil vi gjøre tilgjengelig for kunder og brukere gjennom å levere hydrogenstasjoner med et sikkert og gjennomprøvet design.

Vår første generasjon er en kompakt hydrogenstasjon type «Økern».  Stasjonstypen har vært i drift siden 2009 og har vist meget god tilgjengelighet.  Designet har årelang industrierfaring fra Norsk Hydro og Statoil bakt inn.  Sikkerhet er bygget inn i alle ledd, og stasjonen har i alle år levert på dette.

Stasjonstypen utvikles nå videre i Generasjon 2 som vil bli en fleksibel stasjon som skal kunne utvides i takt med økende etterspørsel etter hydrogen. Den vil levere hydrogen både til tyngre kjøretøy ved 35 MPa samt personbilflåten ved 70 MPa.


Transporttanker

For transportformål har vi utviklet «Energihotellet» som kan frakte 250 kg hydrogen i lettvekts karbonfiber komposittanker. Med en totalvekt som er under det halve av hva en tradisjonell ståltank-trailer veier. I et design som vekselkonteiner, kan den lett plassers hensiktsmessig – både ved oppfylling og bruk.